Denne side indeholder eksempler på, hvordan man har tænkt tilgængelighed ind i faciliteter til roning, kajak og kano i udlandet. Læs i øvrigt afsnittet Faciliteter til roning, kajak og kano i Udezoner for at få konkrete råd og vejledning i, hvordan man gør den type idrætsbyggeri tilgængeligt.
Modelfotos og illustrationer: Force 4 Arkitekter
Planløsningen giver god sammenhæng mellem funktionerne og er tæt på vandet
Adgang til vandet
Projektforslaget sigter efter at yde en høj grad af fysisk tilgængelighed. Bygningsvolumen er et landskab af ramper og forbindelser, der gerne skulle sikre adgang for alle. Rampeforbindelsen er dimensioneret i forhold til vandstandsmålinger for at kunne tilpasses kravene til tilgængelige ramper. Læs mere i denne projektfolder (pdf).
Bevægelse på ramper og flader
Adgangsrampe skal tilpasses vandforholdene og være udformet tilgængeligt
Arkitekt: Sarah Wigglesworth, foto: Ioana Marinescu
Foto: Ioana Marinescu
Formålet med faciliteterne er at forbedre adgangen til vandet i byen.
Der er direkte forbindelse og adgang mellem det flade plateau af galvaniseret stål og de indendørs faciliteter som bådehallen og klubhus.
Fra plateauet er der adgang til vandet via en rampe og en flydende pontonbro.
Arkitekt: Snell Associates
Niveaufri sammenhæng mellem ude og inde
Placering
Her er de forskellige enheder ligeledes bundet sammen af et fælles dæk i midten - et stort trædæk er samlingspunkt.
Brede dørpartier åbner op fra de små bygningsenheder og skaber adgang til dækket.
Det udendørs areal er overdækket af en stor udspændt sejldug, som giver ly og læ.
På Dansk Handicap Idræts-Forbunds hjemmeside kan du læse mere om roning og handicap. Der findes hurtige og enkle måder at tilpasse traditionelt udstyr til f.eks. blinde roere. Se mere om tilpasning af både og udstyr på Dansk Forening for Rosport, som er en paraplyorganisation for roning i Danmark.
På Worldrowing.com kan man få yderligere informationer om tilpasset roning, samt forskellige både, udstyr og hjælpemidler.
Organisationen Canoe England har sammen med British Canoe Union udviklet begrebet Paddleability - Canoeing for Disabled People