Egmont Højskolens Vandtræningscenter

I midten af marts blev første spadestik taget til Egmont Højskolens nye vandtræningscenter. Et svømmehalsprojekt med titlen Bevæg, Befri, Beløn.

Egmont Højskolen er en almindelig dansk folkehøjskole, hvor der både går elever med og uden funktionsnedsættelse. Egmont Højskolen har stort fokus på idræt og bevægelse for alle sine elever, og derfor er det selvfølgelig nødvendigt, at skolens idrætsfaciliteter også kan bruges af alle.

Den hovedregel gjorde sig naturligvis også gældende, da Egmont Højskolen i 2008 udskrev en arkitektkonkurrence om opførsel af skolen nye svømmeanlæg. Det endte med at blive den århusianske tegnestue Cubo Arkitekter, der løb med opgaven. Som inspiration og krav til arkitekten var resultatet af 3 workshops med forskellige deltagere. Første workshop var for Egmont Højskolen elever - altså de primære brugere af svømmeanlægget.


Dernæst en workshop med teknikere, rådgivere og ingeniører, og til sidst en workshop med deltagelse af repræsentanter for interesseorganisationer.

Læs meget mere om projektet og processen frem mod byggestart her på hjemmesiden Bevæg, Befri, Beløn (eksternt link)

Filed Under: Ikke kategoriseret
Filed Under: Alm. nyheder